QR Menü nedir?

08.07.2022

QR Menü nedir?

QR menü, müşterilerin masalarda bulunan karekodları okutarak görüntüledikleri dijital menülerdir. Müşteri memnuniyetini arttırmak için restoranlarda hızlı, hijyenik hizmet önemlidir. QR Menüler; müşteri deneyimi, hijyenik hizmet ve hizmet hızını arttırmanıza olanak sağlar. 
Müşteriler garsonların menü hizmetinin geç gelmesi ya da gelmemesi müşteri memnuniyetini düşürür. Restoranlarda bu sorunlar sıkça yaşanır. Geliştirilen QR menüler bu problemlerin ortadan kalkmasını sağlar. 

QR Menü nasıl oluşturulur?

Ekspres menü aracılığıyla QR Menü oluşturmak için sistemimize giriş yapınız. Şirket ismi, logosu, sosyal medya adresleri, e-posta adresiniz bölümlerini kullanarak size özel kişisel QR Menünüzü oluşturabilirsiniz. İşletmenizin büyüklüğüne göre paketlerimizden yararlanabilirsiniz.

Neden işletmelerinizde QR Menü kullanmalısınız?

  • Baskı maliyetini ortadan kaldırabilirsiniz. Restoranınızda menüye yeni bir ürün eklendiğinde ya da çıkartıldığında menünüzü değiştirmeniz gerekebilir. Sürekli menünüzü değiştirmek size yüksek fiyatlara mâl olabilir. QR menü sayesinde online ortamda dilediğiniz zaman menünüzü güncelleyebilirsiniz. 
  • Müşterilerle menüler arasındaki hijyensizlik ortadan kalkar. İşletmenize gelen birçok müşteri menülere temas eder. Menülere sürekli olarak işletme personelleri ve müşteriler temas halinde olur. Bu da ciddi hijyen problemlerini ortaya çıkarır.
  • Müşteriler masalara oturdukları anda garsonlarla iletişime geçmeye çalışırlar ve garsonlara menüleri alabilmeleri için ihtiyaç duyarlar. Müşterilerin garsonlara ihtiyaç duyma süresinde ciddi bir azalma olur. Bu garsonların müşterilere daha iyi zaman ayırma isteklerini daha detaylı olarak karşılamasına neden olur. 
  • Restoranınızın prestiji açısından QR Menüler her zaman güncel ve kaliteli dururlar. Kullanıcı deneyimini ön planda tutabilirsiniz. Mevsimlik değişimlere göre restoranınızdaki ürününü öne çıkarabilir ya da menünüzden çıkarabilirsiniz. Baskı menülerde alan sınırlıdır. QR Menülerde alan sınırı olmadığından resimlerinizi dikkat çekici ve büyük yapabilirsiniz.  

QR Menü hizmetimizden yararlanmak için sayfamızda gezinebilir, işletmelerin kullandıkları menülere bakabilirsiniz.
 

Nasıl Çalışır?

Üç adımda kolayca menünüzü oluşturun. Müşterileriniz kolaylıkla menünüze erişip, inceleyebilir.

Ekspres qr kodlu menü nasıl kullanılır?
  1. 1
    Üye Ol

    Ad soyad, e-posta ve telefon ile kayıt olup 30 gün ücretsiz deneme sürecini başlat.

  2. 2
    Firma ve Menü Oluştur

    Bir kaç adımda firmanızı ve menülerini görsellerini ve detaylarını girerek oluşturabilirsiniz.

  3. 3
    QR Kodu İndirip, Yazdır

    Menünüze özel oluşturulan QR kodu indirip, uygun yerlere yerleştiriniz.