Restoranlarda QR Menü Kullanımı

03.08.2022

Restoranlarda QR Menü Kullanımı

Günümüz teknolojisi artık hızla ilerliyor. İşletmeler artık sektörel avantajları doğrultusunda teknolojiye adapte olmaya çalışıyor. Gelişen teknoloji, müşteri ve işletme sahiplerinin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Restoranlar, gündelik işlerini kolaylaştırmak ve müşteri memnuniyetini arttırmak için QR Menüleri kullanmaya başladılar. Özellikle pandemi sürecinde herkesin temastan kaçınması ve normalleşmeyle birlikte restoranlarda Kare Kod Menü kullanımı arttı. Mevsimsel veya dönemsel olarak güncelleme kolaylığı, maliyeti en aza indirmesi, garsonların müşterilerin memnuniyeti, alan sınırının olmaması gibi özellikler sayesinde QR Menüler restoranlarınıza dahil olmaya devam ediyor.

Restoranlarda QR Menü kullanım avantajları nelerdir?

Ekspres Menü ile birlikte QR Menülerinizi kolayca 3 dakikada oluşturabilirsiniz. Geleneksel kâğıt menülere nazaran matbaadan menü çıkartma süresi ve kâğıt israfı gibi süreçleri ortadan kaldırılmasını sağlar. Diğer QR Menü oluşturma sitelerinden farkımız; restoranlarınızda kullandığınız QR Menüler sayesinde müşterilere daha sonra bildirimler gönderebilir işletmenizdeki geçirdikleri zamanları müşterilere hatırlatabilir ve tekrar işletmenize gelmeleri için teşvik edebilirsiniz. Ekspres Menü sayesinde müşterilerinizin memnuniyetini arttırabilirsiniz. 

Restoranlarınıza gelen müşterilerinizi işletmelere geldiklerinde garsonları bekleme süreleri ortadan kaldırıyor. Müşteriler restoranınıza geldiğinde QR Kod Menü’yü telefonuna okutması yetiyor. Daha sonra seçtikleri ürünleri online sipariş vererek işlemlerini tamamlıyor.  Bu sayede müşterilerin işletmedeki süreçlerin hızlı ilerlediklerini hissetmelerine ve memnuniyetlerini artırmalarına neden oluyor. 

Menülere ayırdığınız maliyetleri azaltın. Zamanı ve maliyetinizi tüketen geleneksel kâğıt menüler, dönemsel ve mevsimsel olarak işletmenizdeki menülerin güncel kalmasına engel oluyor. Restoranlarınızda mevsimsel olarak hizmete sunduğunuz ürün ve hizmetlerinizi, geleneksel kâğıt menülerde güncellemeniz size maliyet ve zaman kaybı yaşatıyor. QR Menüler sayesinde menülerinizi dilediğiniz zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

QR Menülerde sayesinde kâğıt menülere nazaran istediğiniz kadar görsel ekleyebilir ve çıkartabilirsiniz. QR Menülerde alan kısıtı yoktur. Her ürününüz için ayrı görsel koyabilirsiniz müşterilerinizin dikkatini çekebilir ve iştahlarını kabartabilirsiniz. 

Restoranlarınızda kullanacağınız QR Menüler size zamandan tasarruf ettirir. Garsonların sipariş alma, menü verme gibi sürelerini ortadan kaldırır. Bu sayede garsonlarınızın müşterilere daha fazla vakit ayırmasına sebep olur. 

Ekspresmenu kullandığı bildirim sistemi sayesinde restoranınıza gelen müşterilerinize daha sonra bildirim gönderebilirsiniz. Bu sayede müşterilerinize restoranınızda geçirdikleri vakti hatırlatabilir onları tekrar restoranınıza gelmesine teşvik edebilirsiniz. Restoranınızda QR Menü tercihiniz Ekspres Menü’den yana olsun.

Nasıl Çalışır?

Üç adımda kolayca menünüzü oluşturun. Müşterileriniz kolaylıkla menünüze erişip, inceleyebilir.

Ekspres qr kodlu menü nasıl kullanılır?
  1. 1
    Üye Ol

    Ad soyad, e-posta ve telefon ile kayıt olup 30 gün ücretsiz deneme sürecini başlat.

  2. 2
    Firma ve Menü Oluştur

    Bir kaç adımda firmanızı ve menülerini görsellerini ve detaylarını girerek oluşturabilirsiniz.

  3. 3
    QR Kodu İndirip, Yazdır

    Menünüze özel oluşturulan QR kodu indirip, uygun yerlere yerleştiriniz.