İşletmelerde QR yönlendirmelerin avantajları

08.08.2022

İşletmelerde QR yönlendirmelerin avantajları

QR Kod Nedir?

QR yönlendirme hızlı bilgi akışı anlamına gelmektedir. Mobil cihazların kameraları ile özel matrik
s kodları aracılığıyla okunabilen bir barkod türüdür. İçeriği bir metin, video link ya da web sitesi kısacası sanal ortamdaki bütün linkleri ekleyebildiğimiz kodlardır.  QR kod okuyucu yazılım aracılığı ile cep telefonlarında rahatlıkla ve hızlıca kullanılabilmektedir. Genellikle kare şeklinde olan ve beyaz fon üzerinde siyah renkli desenlerin oluşturduğu bir içeriğe sahiptir. Geleneksel barkod içeriğinden daha fazla bilgi depolama özelliğine sahiptir.
Ekspresmenu ile işletmelerinizde kafe ve barlar, restoran ve otellerinizdeQR Kod Menü kullanın. İşletmelerinizde yeni nesil menülere geçiş yaparak müşteri memnuniyetinizi arttırın. Bu menülerin birçok avantajları bulunmaktadır. Sizler için bu avantajları sektörlere ayırarak göstermeye çalıştık. QR yönlendirme nerelerde kullanılır ve avantajları:  

Otel ve pansiyonlarda QR yönlendirmenin avantajları

Otellerde yemek servisi için ya da otel odalarının müşterilere aktarılması için karekod sistemi kullanılarak hazırlanan QR kod menülerdir. Otellerdeki odalarınızı müşterilere tanıtmak için ve fiyatları müşterilere tanıtmak için kullanabilirsiniz. 
Fiyat aralıklarınız sezonluk olarak değişebilir. Öne çıkarmak istediğiniz odalarınız veya müşterilerinizin talep etmesini istediğiniz odalar olabilir. Otel sektöründeki QR Kod Menüler yardımıyla müşterilerinize güncel hizmet sunabilirsiniz. 
Otelinizdeki diğer alanlarda restoranlarda, kafe ve barlarda bu hizmetten faydalanabilirsiniz. 

Kafe ve barlarda QR yönlendirmenin avantajları

QR Kod yönlendirmeler, kafe ve barlarınızda müşterilerin işletmelerinize geldiğinde garsonları beklemeleri ve sipariş vermeleri için kullanılan sürenin ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Müşteriler kafe ve barlarınıza geldiklerinde masa üzerindeki QR kod menülerini diledikleri zaman okutarak yiyecek ve içeceklerini seçebilir. Müşterilerin kafe ve barlarınızdaki süreçlerinin hızlı ilerlediklerini hissetmelerine ve kafe ve barlardaki geçirdikleri sürelerden memnun kalmalarına neden oluyor. 

Restoranlarda QR yönlendirmenin avantajları

 Ekspres Menü’nün diğer QR yönlendirme sitelerinden farkımız; restoranlarınızda kullandığınız QR menüler sayesinde müşterilere daha sonra bildirim gönderme imkanınızın olması. Restoranlardaki geçirdikleri zamanları müşterinize hatırlatabilirsiniz ve onları işletmenize tekrar gelmeleri için teşvik edebilirsiniz. Ekspres Menü’nün bildirim gönderme farkı sayesinde restoranınıza daha fazla müşteri çekebilirsiniz.

Nasıl Çalışır?

Üç adımda kolayca menünüzü oluşturun. Müşterileriniz kolaylıkla menünüze erişip, inceleyebilir.

Ekspres qr kodlu menü nasıl kullanılır?
  1. 1
    Üye Ol

    Ad soyad, e-posta ve telefon ile kayıt olup 30 gün ücretsiz deneme sürecini başlat.

  2. 2
    Firma ve Menü Oluştur

    Bir kaç adımda firmanızı ve menülerini görsellerini ve detaylarını girerek oluşturabilirsiniz.

  3. 3
    QR Kodu İndirip, Yazdır

    Menünüze özel oluşturulan QR kodu indirip, uygun yerlere yerleştiriniz.